Head 2 Toe Massasje

Sett kroppen din i gode hender

Jeg gir hjemme massasje hos dere som kan spare både tid og penger. 

Massasje høres ut som luksus, men trenger du den for å holde oss i god form både fysisk og psykisk. Massasjens virkninger er at kroppen gjenoppretter seg selv og kommer i balanse. Stressede dager og vanskelige situasjoner og tungt arbeid kan få både nakke- og rygg muskler anspente og vonde.

 

Behandlinger

Sett kroppen din I gode hender

Massasje er en behandligsform som går ut på å forbedre funksjon, minske smerte, fremme avslapping og velvære av muskulatur og bindevev. Ordet massasje kommer fra flere ulike språk, deriblant Arabisk; “massa” som betyr berøre eller føle, Gresk; “massō” som betyr å handle, berøre, jobbe med hendene eller kna deig.
Hva er Klassisk (svensk) Massasje?
Selve utførelsen av Klassisk massasje skjer ved å benytte ulike former for teknikker. De mest vanlige er effleurage (gliding), petrissage (knaing), tapotement (rytmisk tapping), friksjoner (krysser muskelfibrene) og vibrasjoner/ristende bevegelser.  Den utøvende massasjeterapeut bruker hele kroppen sin i utførelsen av behandlingen, men det er i all hovedsak hendene og underarmene som berører pasienten. En klassisk massør behandler muskulatur, leddbånd, bindevev og hud.
Verdensomspennende massasje
Det finnes mye forskning på klassisk (svensk) massasje, og mange studier viser at behandlingsformen kan være medvirkende til redusering av smerte, forbedring av funksjon og bedring av stive ledd. En typisk behandling varer i alt fra 30 til 90 minutter, avhengig av hva som skal masseres. Det er også normalt i følge utøverne å oppleve lett stivhet dagen etter en behandling. Dette gjelder spesielt første behandling, da det opplyses om at kroppen lettere tar til seg behandlingen ved oppfølgingsbehandlinger.
Begrepet Klassisk Svensk massasje har kommet fra svensken Per Henrik Ling, mens i store deler av verden kalles denne behandlingsformen kun for klassisk massasje.

 
Back Massage

Klassisk Massasje

Klassisk massasje, også kalt svensk massasje er den mest kjente massasjeformen i Vesten.

Dette kan forebygge og lindre en rekke lidelser og problemer som:

*         stive muskler

*         spenninger

*         ryggsmerter

*         hodepine

*         stiv nakke

*         løperkne

*         smerter i legg og fot


Gjennom en grundig bearbeiding av musklene får man dem til å slappe av og mykes opp, samtidig som blodsirkulasjon til muskler, bindevev og ledd økes. Massasjen er både avstressende, og gir en deilig følelse av velvære. Den økte sirkulasjonen har også en gunstig effekt på huden og immunforsvaret. Massasjen tilpasses hver kundes behov.

Aromaterapi

Balance Your Chi

Naturmedisinsk behandlingsform med bruk av eteriske oljer. Dette er en terapeutisk behandling med helsebringende effekter som har røtter flere tusen år tilbake i tid. Oljene som brukes har positive effekter for huden og de stimulerer luktesansen. Man oppnår en tilstand av dyp avslapning.

1748536.jpg
Dry-Neddling-1.jpg

Dry Needling

An Ancient Science

Dry Needling brukes for å behandle såkalte myofascielle triggerpunkter. Dvs et hyperirritable punkt i muskel og senevev som karakteriseres av redusert lokal mikrosirkulasjon og oksygentransport til omkringliggende vev. Noe som kan gi opphav til utbredt stivhet, muskelsmerter og nedsatt funksjon. Dry needling av et myofascielt triggerpunkt vil kunne framprovosere en lokal sammentrekning av muskelen, såkalt twitch, som er en ufrivillig refleks fra muskelen via ryggmargen der stramme bånd i muskelfibrene kontraheres. Den lokale sammentrekningen som ses i muskelen viser at nålen er riktig plassert i punktet. Det er viktig å informere pasienten om at stivhet kan oppstå i noen dager etter behandlingen.

Onkologi Massasje (Kreft Massasje)

An Ancient Science

Oncology massage is a complimentary, not alternative, therapy. It is completely the decision of the client, in discussion with their specialists, which courses of treatment they do or do not take for their cancer and we should not be involved in trying to influence that decision.
What we can do is to provide high quality, safe massage for the person going through their cancer journey whatever treatment route they decide to take or not – the healing touch we offer is powerful as a therapy to assist them through what will be a challenging time of life.

images.jpeg
Manual-Lymphatic-Drainage.jpg

Lymfedrenasje

Natural Healing

Lymfe er en tregtflytende væskemengde (blodplasma) som tilfører cellene næring og fjerner slaggprodukter. Iblant kan lymfesirkulasjonen stoppe opp, og opphopningene kan lede til at cellene degenererer eller dør.
Behandlingsmetoden ble utarbeidet av Alexis Carrel ved starten på 1900-tallet og har senere blitt videreutviklet.
Lymfedrenasje er en manuell behandlingsmetode, der man anvender lette massasjerørelser som er pumpende, glidende eller trykkende i sirkel- eller spiralform for å drive lymfevæsken videre i rett retning. Gjennom å påvirke strømmen av lymfe kan skadelige emner fjernes raskere. Spesielt viktig anses det at overflødig eggehvite (et proteinemne) i cellemembranen føres bort, da denne binder væske slik at hevelser (ødem) oppstår.
Selvmassasje
Lymfedrenasjen påvirker også det autonome nervesystemet og virker smertestillende og avslappende. Lymfedrenasje kan utføres både som selvmassasje og som behandling av terapeut. Metoden anvendes ved bl.a. hudproblemer, idrettsskader, arr og acne.

Kopping

Natural Healing

Kopping, også kalt koppingmassasje og vakumbehandling har som hovedmål å øke blodgjennomstrømningen i muskulaturen slik at kroppens eget helbredelsessystem aktiveres. Kopping benytter undertrykk til å bedre sirkulasjonen i huden ogmuskulaturen og i kroppens indre organer der blodforsyningen er dårlig, for eksempel etter en skade. 
Det finnes flere former for kopping. Dypvevsmassasje med vakum er en av de nyere behandlingsformene som er en videreutvikling av kopping - koppingmassasje.

cupping2.jpg
images.jpeg

Ryggmassasje

An Ancient Science

Forskning viser at massasje gjør oss avslappet, reduserer stress og øker flere gunstige hormoner. Massasje kan minske smerter, senke blodtrykket og hjelpe mot lettere psykiske plager. Mennesker har massert hverandre i mange tusen år, og massasje har vært anbefalt i mange medisinske systemer: fra Egypt i østen til dagens moderne medisin.
Behandlingsmetoden omfatter naturligvis berøring, og dette påvirker det naturlige hormonet oxytocin. Oxytocin er et viktig hormon i forbindelse med fødsel, da det er med på å skape bånd mellom mor og barn. Hormonet fremkaller tilfredshet, reduksjon av angst og følelser av ro og trygghet. Dette hormonet er derfor  en viktig del av ryggmassasjen og effekten behandlingsmetoden har generelt.

Nakkemassasje

Natural Healing

Massasje er muligens den enkleste og eldste av alle medisinske behandlinger. Forskning viser at massasje gjør oss avslappa, reduserer stress og øker flere gunstige hormoner. Massasje kan minske smerter, senke blodtrykket og hjelpe mot lettere psykiske plager. Mennesker har massert hverandre i mange tusen år, og massasje har vært anbefalt i alle medisinske systemer: fra Egypt til østen til dagens moderne medisin.


Nakken er bindeleddet mellom kroppen og hodet og veldig mange spenninger setter seg nettopp her. Derfor kan en god nakkemassasje virkelig gjøre underverker. Som resultat kan etterpå ofte kan føle seg løsere og ledig i hele kroppen.

Kinetic-Massage-of-the-Neck.jpg
Reflexology

Fotmassasje

Balance Your Chi

Fotmassasje er ulike massasjeteknikker som benyttes til behandling av føtter og ben.
Terapien bidrar til å løse opp anspendt muskulatur og bedre sirkulasjon og lymfedrenasje. Mange massasjeteknikker fokuserer også på å stimulere nervepunktene under føttene.

Triggerpunktbehandling

An Ancient Science

Triggerpunktbehandling er en dyp behandlingsform som løser opp kroniske muskelspenninger, ømme og stive muskler ved hjelp av trykk. Triggerpunktene kjennetegnes ved at de stråler ut smerte, men slik at smerten oppleves andre steder på kroppen enn der hvor problemet egentlig sitter. Utover selve smerten kan plagene som triggerpunktene forårsaker fornemmes som nummenhet, følelse av kulde, at du mister kraften, eller ved å oppleve ilinger.
Kombinert tøyning og massasje
Årsaken kan være ensidig belastning over lenger tid, eventuelt påkjenninger der kroppen utsettes for plutselige rykk eller slag. Behandlingen går ut på å kombinere tøyninger og trykk med massasje. Triggerpunktet kan aktiveres dersom muskulaturen har vært spent gjennom lenger tid. Disse spenningene kan være forårsaket av statisk eller feil bruk av muskler. Eller gjennom en eller annen form for skade. Riktig behandling løser opp muskelspenningene og deaktiverer triggerpunktene.

1511035842_triggerpointtherapy.jpg
maxresdefault_edited.jpg

Dynamic Taping

Natural Healing

Dynamic Tape er IKKE kinesiologi- eller sportstape, men er en meget elastisk tape, der strækker sig i alle retninger og har en stærk rekyl evne. Kort fortalt giver Dynamic Tape en stærk mekanisk reducering af belastning på skadet væv. Det baserer sit kliniske ræsonnement på grundig undersøgelse sammen med viden om anatomi og fysiologi for at finde ud af, hvilke strukturer der er overbelastet.

Sett kroppen din I gode hender

 

Kontakt meg

Hoffsveien 92, 0377 Oslo
3. etasje i Vitageo Klinikk

+4798037106

 

Hoffsveien 92, 0377 Oslo
3. etasje i Vitageo Klinikk

Organisasjonsnummer: 921846886 
©2019 by Head 2 Toe Massasje

+4798037106